trecere-de-pietoniTrecere de pietoni

Acest indicator sa instaleaza in apropierea unei treceri pentru pietoni. Acesta poate fi precedat si de indicatorul Presemnalizare trecere pentru pietoni.

 

limite-generale-de-vitezaLimite generale de viteza

Se instaleaza dupa trecerea frontierei unui stat. Are rolul de a informa conducatorul de vehicul care sunt limitele generale de viteza aplicabile diferitelor categorii de drumuri.

 

sens-unicSens unic

Indicatorul alaturat se monteaza la intrarea pe drumurile cu sens unic. Terminarea sectorului cu sens unic se semnalizeaza cu indicatorul Circulatia in ambele sensuri. Pe drumul cu sens unic este interzisa manevra de intoarcere.

 

sens-unic2Sens unic

Se afla instalat pe drumurile cu sens unic atunci cand intrarea se face dintr-un drum lateral. Sageata indica sensul in care este obligat sa vireze conducatorul auto.

 

autostradaAutostrada

Conducatorul auto va intalni acest indicator la intrarea pe autostrada. La intalnirea acestui indicator conducatorii auto sunt obligati sa circule cu cel putin 50 km/h. Pe autostrada sunt interzise: mersul inapoi. stationarea. intoarcerea precum si circulatia pe banda de urgenta.

 

sfarsit-de-autostradaSfarsit de autostrada

Acest indicator se monteaza la iesirea de pe o autostrada.

 

 

limite-maxime-de-viteza-pe-autostrada-in-functie-de-conditiile-meteorologiceLimite maxime de viteza pe autostrada in functie de conditiile meteorologice

Se afla instalat pe autostrada pentru a impune conducatorilor auto sa circule cu limite diferite de viteza in functie de conditiile meteorologice.

 

 

spitalSpital

Este montat in apropierea spitalelor pentru informarea conducatorilor auto in legatura cu existenta unei unitati medicale. Poate fi insotit de un panou aditional pe care este inscriptionata distanta pana la spital.

 

politiePolitie

Indicatorul din imaginea alaturata se amplaseaza in apropierea unui post de politie la care se pot declara accidentele de circulatie precum si existenta obstacolelor intalnite pe drumul public. Pe indicator poate fi inscrisa si distanta pana la sediu.

 

post-prim-ajutorPost prim-ajutor

Are rolul de a informa conducatorul auto ca in apropiere se afla un post de prim ajutor. Pe indicator poate fi inscrisa si distanta pana la respectivul punct.

 

pasarela-pentru-pietoniPasarela pentru pietoni

Se amplaseaza in apropierea pasarelelor pentru pietoni. Pentru traversarea drumurilor din zona pietonii sunt obligati sa circule folosind pasarela.

 

 

pasaj-subteran-pentru-pietoniPasaj subteran pentru pietoni

Se monteaza in apropierea unui pasaj subteran. Pentru traversarea drumurilor din zona pietonii sunt obligati sa circule prin pasaj.

 

 

statie-de-autobuzStatie de autobuz

Se instaleaza pe trotuar foarte aproape de partea carosabila in statiile de autobuz sau troleibuz.

 

 

statie-de-tramvaiStatie de tramvai

Acest indicator sa instaleaza atat pe trotuar (in cazul statiilor fara refugiu pentru pietoni) cat si in spatiile de refugiu (in cazul in care exista).

 

 

statie-de-taximetreStatie de taximetre

Indicatorul din imagine se monteaza in locurile special amenajate pentru stationarea taxiurilor. drum-pentru-autovehicule.gif,Drum pentru autovehicule,Se afla amplasat la intrarea pe drumurile pe care este permisa doar circulatia autovehiculelor.

 

sfarsitul-drumului-pentru-autovehiculeSfarsitul drumului pentru autovehicule

Conducatorul auto va intalni acest indicator la iesirea de pe drumurile pe care este permisa doar circulatia autovehiculelor.

 

 

vulcanizareVulcanizare

Este montat in apropierea unei vulcanizari. Pe indicator poate fi inscris si programul de functionare. telefon.gif,Telefon,Are rolul de a indica conducatorului auto ca in apropiere se afla un telefon public.

 

 

statie-de-alimentare-cu-carburantiStatie de alimentare cu carburanti

Se instaleaza in apropierea unei statii de alimentare cu combustibili pentru autovehicule. Pe indicator poate fi inscris si programul de functionare.

 

 

statie-de-alimentare-cu-carburanti-inclusiv-benzia-fara-plumbStatie de alimentare cu carburanti incluziv benzia fara plumb

Se instaleaza in apropierea unei statii de alimentare cu combustibili pentru autovehicule.

 

 

statie-de-alimentare-cu-carburanti-incluziv-benzia-fara-plumb-si-gaz-petrolier-lichefiatStatie de alimentare cu carburanti inclusiv benzia fara plumb si GPL

Indicatorul din imagine se monteaza in apropierea unei statii de alimentare cu cu carburanti incluziv benzia fara plumb si gaz petrolier lichefiat.

 

 

hotel-sau-motelHotel sau motel

Hotel sau motel

 

 

restaurantRestaurant

Restaurant

 

 

bufet-sau-cofetarieBufet sau cofetarie

Bufet sau cofetarie

 

 

teren-pentru-camping-tabara-turisticaTeren pentru camping (tabara turistica)

Indicatorul alaturat se monteazaa in apropierea unui teren special amenajat pentru camping.

 

 

teren-pentru-camping-si-caravaneTeren pentru camping si caravane

Conducatorul auto va intalni acest indicator in apropierea unui teren special amenajat pentru stationarea autovehiculelor si rulotelor pentru camping.

 

loc-pentru-popasLoc pentru popas

Are rolul de a informa ca in apropiere se afla un teren special amenajat pentru popasuri.

 

 

cabana-pentru-turistiCabana pentru turisti

Are rolul de a informa ca in apropiere se afla un teren special amenajat pentru popasuri.

 

 

service-autoService auto

Conducatorul auto poate intalni acest indicator in apropierea unui service auto. Pe indicator poate fi inscris si programul de functionare.

 

 

parcareParcare

Are rolul de a informa conducatorul auto ca in apropiere se afla un spatiu destinat parcarii. Pe indicator pot fi inscriptionate anumite reguli stabilite de administratorul responsabil.

 

parcare-subterana-sau-in-cladireParcare subterana sau in cladire

Se instaleaza in apropierea unei parcari subterane sau in cladire.

 

 

complex-de-serviciiComplex de servicii

Acest indicator se afla amplasat in apropierea unui complex ce ofera conducatorilor auto diverse servicii (restaurant. hotel. telefon. service auto). Pe indicator se inscriptioneaza si distanta pana la respectivul complex.

 

 

 

zona-rezidentialaZona rezidentiala

Indicatorul alaturat se monteaza la intrarea in zonele rezidentiale. Sunt zone cu trafic mixt atat pietonal cat si auto ceea ce ii obliga pe conducatorii auto sa circule cu viteza de cel mult 20 km/h.

 

sfarsitul-zonei-rezidentialeSfarsitul zonei rezidentiale

Se afla montat la iesirea din zonele rezidentiale.

 

 

zona-cu-viteza-recomandata-30-kmhZona cu viteza recomandata 30 km/h

In general se amplaseaza in zonele urbane in care viteza inscrisa pe indicator este considerata ca fiind potrivita pentru circulatia in conditii de siguranta.

 

sfarsitul-zonei-cu-viteza-recomandata-30-kmhSfarsitul zonei cu viteza recomandata 30 km/h

Are rolul de a preciza sfarsitul zonei cu viteza recomandata.

 

 

zona-pietonalaZona pietonala

Acest indicator se afla amplasat la inceputul unei zone destinate pietonilor.

 

 

sfarsitul-zonei-pietonaleSfarsitul zonei pietonale

Indicatorul semnifica sfarsitul unei zone pietonale.

 

 

tunelTunel

Se monteaza la intrarea intr-un tunel. Pe indicator poate fi inscrisa si lungimea tunelului.

 

 

sfarsit-de-tunelSfarsit de tunel

Indicatorul se aseaza la iesirea dintr-un tunel marcand terminarea acestuia.

 

 

imbarcare-pe-vagoane-platforma-de-cale-ferataImbarcare pe vagoane platforma de cale ferata

Conducatorul auto va intalni acest indicator in zona de imbarcare pe vagoane platforma de cale ferata. La intalnirea acestui indicator conducatorul auto trebuie sa reduca viteza si sa circule cu atentie sporita.

 

imbarcare-pe-ferry-boatImbarcare pe ferry-boat

Conducatorul auto va intalni acest indicator in zona de imbarcare pe ferry-boat. La intalnirea acestui indicator conducatorul auto trebuie sa reduca viteza si sa circule cu atentie sporita.

 

portPort

Se amplaseaza in apropierea unui port.

 

 

garaGara

Se amplaseaza in apropierea unei gari.

 

 

autogaraAutogara

Se amplaseaza in apropierea unei autogari.

 

 

plajaPlaja

Se instaleaza in apropierea unei plaje.

 

 

zona-de-vanatoareZona de vanatoare

Se monteaza in apropierea unei zone de vanatoare. Pe indicator poate fi si o sageata care indica directia spre acesta zona.

 

 

zona-de-pescuitZona de pescuit

Se monteaza in apropierea unei zone de pescuit. Pe indicator poate fi si o sageata care indica directia spre acesta zona.

 

 

zona-industrialaZona industriala

Se instaleaza in apropierea unei zone industriale. Pe indicator poate fi scrisa si distanta in metri pana la aceste zone.

 

 

stadionStadion

Indicatorul din imaginea alaturata se amplaseaza in apropierea unui stadion. Pe indicator poate fi inscrisa si denumirea stadionului.

 

 

acces-internetAcces internet

Se amplaseaza in apropierea unui centru cu acces la internet. Pe indicator poate fi inscriptionata si distanta la care se afla.

 

 

teatruTeatru

Indicatorul din imaginea alaturata se amplaseaza in apropierea unui teatru. Pe indicator poate fi inscrisa si denumirea teatrului.

 

 

muzeuMuzeu

Indicatorul din imaginea alaturata se amplaseaza in apropierea unui muzeu. Pe indicator poate fi inscrisa si denumirea muzeului.

 

 

cantar-pentru-autovehiculeCantar pentru autovehicule

Se amplaseaza in apropierea unui cantar pentru autovehicule. Pe indicator poate fi inscriptionata si distanta la care se afla.

 

 

control-radarControl radar

Se afla instalat in apropierea unui post de control al vitezei vehiculelor.

 

 

viteza-recomandataViteza recomandata

Indicatorul din imaginea alaturata se amplaseaza pe drumurile publice in care viteza inscrisa pe indicator este considerata ca fiind optima pentru circulatia in conditii de siguranta si pentru asigurare unui trafic fluent.

 

punct-de-informare-turisticaPunct de informare turistica

Informeaza conducatorul ca in apropiere se afla un punct de informare turistica.

 

 

monitorizare-traficMonitorizare trafic

Monitorizare trafic

 

 

refugiu-rezervat-depanariiRefugiu rezervat depanarii

Refugiu rezervat depanarii

 

 

distanta-de-siguranta-intre-vehicule-pentru-viteze-mai-mari-de-60-kmhDistanta de siguranta intre vehicule pentru viteze de cel mult 60 km/h

Distanta de siguranta intre vehicule pentru viteze de cel mult 60 km/h

 

 

distanta-de-siguranta-intre-vehicule-pentru-viteze-mai-mari-de-60-kmhDistanta de siguranta intre vehicule pentru viteze mai mari de 60 km/h

Distanta de siguranta intre vehicule pentru viteze mai mari de 60 km/h

 

 

acces-pe-baza-de-tichetAcces pe baza de tichet

Acces pe baza de tichet

 

 

directia-si-distanta-pana-la-telefonul-pentru-apel-de-urgentaDirectia si distanta pana la telefonul pentru apel de urgenta

Directia si distanta pana la telefonul pentru apel de urgenta

 

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

clear formPost comment